Hoe u Google configureert om uw activiteit van tijd tot tijd te verwijderen

Niemand weet op dit moment dat Google veel informatie over ons verzamelt. Als we een Android-telefoon hebben, registreert het systeem onze Locatiegeschiedenis, de apps die we gebruiken en de websites die we bezoeken met Chrome. Dit alles zonder naar andere gegevens te kijken, zoals de geschiedenis van YouTube en het gebruik van andere platforms die eigendom zijn van de geweldige G.

Als gebruikers hebben we altijd de mogelijkheid om ons Google-account niet te gebruiken om in te loggen bij bepaalde apps, of om de browse- en zoekgeschiedenis van tijd tot tijd te verwijderen. Maar het is nog steeds een te ingewikkelde taak, aangezien we het over onze privacy hebben. En jongen, het lijkt erop dat Google eindelijk heeft besloten er iets aan te doen en het ons een beetje gemakkelijker te maken.

Hoe u uw Google-account kunt configureren om al uw gegevens van tijd tot tijd automatisch te verwijderen

Gisteren maakte Google bekend dat we vanaf nu een tijdslimiet kunnen instellen waarbinnen Google onze recente activiteit kan opslaan. Op een zodanige manier dat de geschiedenis van locaties, onze activiteit op webpagina's en applicaties worden automatisch verwijderd na die vastgestelde limiet.

Momenteel biedt Google 2 opties voor deze maximale limiet: 3 maanden of 18 maanden. Alle gegevens of persoonlijke records die deze leeftijd overschrijden, worden dus automatisch verwijderd van de servers van Google.

We zullen nog steeds gepersonaliseerde advertenties, voorgestelde inhoud en vergelijkbare aanbevelingen zien, maar hun bereik zal beperkter zijn. Ze zullen minder nauwkeurig zijn omdat ze alleen gebaseerd zijn op onze meest recente gegevens.

  • Open eerst het dashboard Activiteitscontrole van uw Google-account (HIER).
  • In sectie "Activiteit op internet en in applicaties"Klik op"Beheer activiteit”.

  • In dit nieuwe venster, op de kaart 'De optie Activiteit op internet en in Toepassingen is geactiveerd”We zullen een bericht zien dat onze activiteit wordt opgeslagen totdat we deze handmatig verwijderen. We selecteren 'Verander deze instelling”.

  • Vervolgens biedt Google ons de mogelijkheid om al onze activiteiten automatisch te verwijderen elke 3 maanden of elke 18 maanden. We selecteren de optie die ons het meest interesseert en klikken op "De volgende”.

  • Klik ten slotte op "Bevestigen”. Vanaf dit moment worden alle gegevens die zijn geregistreerd over onze activiteit op internet en applicaties die ouder zijn dan 3 of 8 maanden (afhankelijk van de configuratie die we hebben gekozen) onmiddellijk van de servers van Google verwijderd. Evenzo worden voortaan ook alle records die die datum overschrijden automatisch verwijderd, zonder dat wij er iets aan hoeven te doen.

En hiermee zouden we alles klaar hebben. Het lijkt erop dat Google vastbesloten is om onze gegevens ten minste drie maanden te bewaren. Gegevens die vervolgens worden gebruikt om onder andere inhoud voor te stellen op basis van onze smaak.

We hebben ook de mogelijkheid van verwijder al deze gegevens dagelijks met de hand als we dat willen, hoewel het op zijn zachtst gezegd een vervelende taak is. Helaas is dit de enige manier waarop we momenteel kunnen voorkomen dat al deze gegevens lang op Google blijven staan.

Om dit te doen, openen we het menu "Instelling"In onze browser en zoek naar de sectie"Privacy en beveiliging -> Browsegegevens verwijderen”. We kunnen dezelfde handmatige verwijdering uitvoeren vanuit de Google-app op ons Android-apparaat.

Als we browsen met Chrome vanaf een pc, kunnen we de verwijderingsopties ook weergeven door tegelijkertijd op Control + Shift + Delete op het toetsenbord te drukken.

Heb je Telegram geïnstalleerd? Ontvang de beste post van elke dag op ons kanaal. Of, als je dat liever hebt, kom alles te weten in onze Facebook pagina.